Acasă Politic Chişinău: Republica Moldova, în continuare fără preşedinte

Chişinău: Republica Moldova, în continuare fără preşedinte

DISTRIBUIȚI

106947 – 12012012 – Curtea Constituţională a Republicii Moldova a declarat neconstituţionale alegerile pentru funcţia de preşedinte din 16 decembrie 2011, pentru că a fost încălcat secretul votului. Curtea a declarat neconstituţională şi hotărârea Parlamentului prin care a stabilit alegeri repetate pentru funcţia de şef al statului pentru 15 ianuarie 2012.

Instanţa a fost sesizată de deputatul Mihai Godea, care a invocat încălcarea secretului votului, deoarece majoritatea deputaţilor au prezentat în public buletinele înainte de a le depune în urna de vot, la solicitarea candidatului la funcţia de preşedinte, şeful legislativului Marian Lupu. „Asta înseamnă că Republica Moldova poate intra în normalitate”, a comentat Mihai Godea decizia Curţii.

În urma acestei decizii, Parlamentul de la Chişinău urmează să reia procedura de alegere a şefului statului, deci la 15 ianuarie a.c. nu vor mai avea loc alegeri în acest sens. Parlamentul de la Chişinău încearcă fără succes să aleagă un preşedinte din luna mai 2009. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.