Acasă Politic Fost sef al APIA Maramures, in incompatibilitate

Fost sef al APIA Maramures, in incompatibilitate

DISTRIBUIȚI

107141 – 19012012 –  Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţă că fostul director coordonator în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) Maramureş, Mirela Vereş, a fost incompatibilă în perioada cât a deţinut funcţia, întrucât era şi comerciant şi administrat o societate.

În urma evaluărilor demarate la 16 noiembrie 2010, s-a constatat că Mirela Vereş s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 28 mai- 2 noimebrie 2009, întrucât, simultan cu deţinerea calităţii de funcţionar public la APIA a deţinut şi funcţia de administrator la SC Sessler Impex S.R.L. şi Grupul de Valorificare a Produselor Agricole Maramureş SRL, respectiv comerciant persoană fizică, încălcând, astfel, prevederile art. 94, alin. (2), lit. a) şi c) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei cu modificările şi completările ulterioare.

La data de 28 mai 2009, Mirela Vereş a fost numită în funcţia de director coordonator în cadrul APIA Maramureş, iar în perioada 28 mai – 2 noiembrie 2009, Mirela Ana Vereş a deţinut: funcţia de director coordonator în cadrul APIA Maramureş; calitatea de administrator la SC Sesller Impex SRL şi Grupul de Valorificare a Produselor Agricole Maramureş SRL; calitatea de comerciant persoană fizică.

Potrivit Legii 161/2003, „funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice şi în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoana fizică autorizată”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.