Acasă Politic Iasi: Sefa de la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, trimisa in judecata pentru...

Iasi: Sefa de la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, trimisa in judecata pentru luare de mita si trafic de influenta

DISTRIBUIȚI

107093 – 18012012 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi au dispus trimiterea în judecată a şefului Serviciului Resurse Umane, Normare, Organizare, Salarizare din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi, Odorica Brânduşa Păcurici, pentru luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă în formă continuată, şi a infirmierei Elena Popa, de la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” Iaşi, pentru complicitate la luare de mită în formă continuată şi complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

Potrivit rechizitoriul întocmit de procurori, în perioada martie 2010–martie 2011, Odorica Brânduşa Păcurici, în calitate de şef al Serviciului Resurse Umane din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi (Spitalul de neurochirurgie), cu complicitatea infirmierei Elena Popa Elena, de la Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” Iaşi, a pretins, a acceptat promisiunea şi a primit suma totală de 15.100 euro (în moneda euro sau echivalentul în lei) de la mai multe persoane, sumele de bani fiind împărţite între cele două inculpate. Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru ca Odorica Brânduşa Păcurici, în virtutea funcţiei sale de şef al Serviciului Resurse Umane, să facă toate demersurile, legale sau nu, pentru ca persoanele care au dat sau au promis sumele de bani să fie angajate la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi ca asistent medical, registrator medical, infirmier/îngrijitor şi brancardier. De asemenea, Păcurici, în perioada februarie 2011-martie 2011, a pretins de la mai multe persoane, prin intermediul Elenei Popa, suma totală de 3.700 de euro şi a acceptat promisiunea unor sume de bani neprecizate, din care a primit efectiv 1.000 euro şi 2.000 lei, în scopul angajării unor persoane la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi pe posturi de asistent medical, registrator medical, îngrijitor sau şofer de autosanitară şi pentru ca aceste persoane să promoveze în mod fraudulos concursurile pentru ocuparea acestor posturi. Odorica Brânduşa Păcurici a dat de înţeles că, atât personal cât şi cu ajutorul Elenei Popa, poate interveni pe lângă funcţionarii publici implicaţi în organizarea acestor concursuri în situaţiile în care nu era ea însăşi membră a acestor comisii de concurs. Sumele de bani primite au fost împărţire între cele două inculpate.

În vederea confiscării, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatei Odorica Brânduşa Păcurici.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Iaşi. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.