Acasă Politic Orban ingrijoreaza mai mult Europa

Orban ingrijoreaza mai mult Europa

DISTRIBUIȚI

106801 – 08012012 – Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban s-a transformat dintr-un actor politic cu potential, intr-unul negativ si imprevizibil, potrivit publicatiei britaniceThe Economist.

Orban este un fost activist din perioada comunista, care a gustat puterea si inainate de reveni la conducerea Guvernului Ungariei, impreuna cu partidul sau Fidesz, in 2010. Dar dincolo de toate acestea, cu noua Constitutie si cu un nou pachet de legi fundamentale, Orban da fiori Europei, care il acuza ca duce Ungaria pe directia autocratiei, scrie The Economist.

Sustinatorii lui Orban justifica necesitatea acestor modificari prin nevoia de a rezolva un dezastru economic si prin necesitatea urgenta de a eradica coruptia ramasa in urma perioadei comuniste.

 

Acestia afirma ca partidul Fidesz a castigat alegerile din 2010 cu o majoritate de doua treimi ca urmare a angajamentului de a face radicale schimbari constitutionale, chiar daca unele dintre acestea apar neliberale si cu tenta nationalista.

Reglementarile care privesc mass-media, sistemul judiciar, subordonarea Bancii Centrale Ungare, masurile severe de control asupra bugetului, reevaluarea normelor electorale (astfel incat partidul care detine puterea este avantajat), sunt tot atatea motive de ingrijorare pentru Europa.  – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.