Acasă Politic Rovana Plumb: Guvernul Boc a aplicat sistematic politici anti-familie si anti-natalitate

Rovana Plumb: Guvernul Boc a aplicat sistematic politici anti-familie si anti-natalitate

DISTRIBUIȚI

106902 – 11012012 – Rovana Plumb, preşedinta Organizatiei de Femei a PSD, considera ca Guvernul Boc a sacrificat politicile de sprijinire a familiei si de stimulare a natalitatii in numele austeritatii aplicate irational, iar consecintele se vad atat in viata fiecarei familii cu copii, dar si in declinul demografic accentuat. Rovana Plumb sustine ca unul din rezultatele guvernarii actuale este faptul ca, in 2011, pentru prima data in ultimii 20 de ani, a existat o luna – aprilie – cand in Romania s-au nascut mai putin de 14 mii de copii.  

            Rovana Plumb atrage atentia ca actualul guvern se face vinovat de o serie fara precedent de masuri de austeritate indreptate impotriva familiei, in conditiile in care in Romania sunt absolut necesare instrumente pentru sprijinirea mamelor si familiilor pentru cresterea copilului. „Aceasta guvernare a sacrificat cu buna stiinta mamele si, implicit, natalitatea in Romania. Cruzimea si lipsa de ratiune a politicilor aplicate in domeniul familiei nu se regasesc niciunde in Uniunea Europeana, iar responsabilii acestei guvernari sunt profund vinovati in fata romanilor”, afirma eurodeputatul PSD.

            „Regret nespus ca doamna Andreea Paul Vass, avand in vedere pozitia pe care o are in guvernul Boc, nu a facut absolut nimic pentru impiedicarea politicilor de saracire a femeilor si a mamelor, de lovire repetata a familiilor cu copii si de descurajare a natalitatii. Afirmatiile mincinoase la adresa opozitiei nu vor sterge din viata a milioane de romani cativa ani de lovituri dure, cu efecte dramatice”, subliniaza presedinta Organizatiei de Femei a PSD.

            Rovana Plumb precizeaza ca, in viziunea PSD, mamele care opteaza sa stea doi ani acasa pentru a avea grija de copii ar trebui sa primeasca o indemnizatie procentuala cu plafon maxim la nivelul salariului mediu, adică un nivel mai mare decat plafonul de 1200 lei impus de Guvernul Boc. Mamele care vor sa revina mai repede la munca isi vor pastra indemnizatia in limitele plafonului actual de 3400 lei.

”Adevarata problema nu e doar nivelul indemnizatiei, ci absenta totala a unui pachet de politici de sprijinire a familiei si a cresterii copilului. E nevoie de masuri de sprijinire autentica a mamelor care muncesc prin politici suplimentare precum construirea de crese si gradinite, servicii de baby-sitting subventionate public, centre de zi etc. Aceste mecanisme de sprijinire a mamei si a familiei sunt servicii esentiale pe care un stat trebuie sa le ofere cetatenilor sai. Viitoarea guvernare USL isi va face o prioritate din constructia acestor mecanisme”, afirma Rovana Plumb. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.