Acasă Politic Satu Mare: Sapte migranti straini prinsi impreuna cu calautele la frontiera cu...

Satu Mare: Sapte migranti straini prinsi impreuna cu calautele la frontiera cu Ungaria

DISTRIBUIȚI

106784 – 06012012 – Şapte migranţi străini şi doi cetăţeni români care i-au călăuzit spre frontieră au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră sătmăreni. Doi dintre migranţi au mai încercat să iasă ilegal din ţară în acelaşi mod la sfârşitul lunii decembrie 2011, tot prin aceeaşi zonă.

În noaptea de joi spre vineri, 5/6 ianuarie a. c., poliţiştii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au desfăşurat o acţiune specifică de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă. Două autoturisme înmatriculate în judeţul Sălaj au fost urmărite până la intrarea în localitatea Dorolţ. La intrarea în Dorolţ, unde şoferii celor două maşini au oprit, poliţiştii au verificat mijloacele de transport, conduse de doi români, ocazie cu care au constatat că în autoturisme se aflau şapte cetăţeni străini. Străinii (patru din Libia, doi din Maroc şi un algerian), au vârste cuprinse între 13 şi 41 de ani, iar doi dintre ei au mai fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră sătmăreni, în data de 26 decembrie 2011, când au încercat să iasă ilegal din ţară pe frontiera verde. Cei şapte străini intenţionau să iasă ilegal din ţară, pe frontiera verde, pentru ca ulterior să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen. Ei au fost preluaţi de cele două maşini din apropierea municipiului Baia Mare şi transportate până la intrarea în Dorolţ. De aici ar fi continuat călătoria pe jos, peste câmpurile agricole, până ar fi trecut ilegal frontiera din România în Ungaria. Şoferii au declarat că li s-a propus ca în schimbul sumei de 100 de euro (fiecare câte 50 de euro) să-i transporte pe cei şapte cetăţeni străini din Baia Mare până la Dorolţ.

Conducătorii auto sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar străinii pentru tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.