Acasă Politic Senatorul Badea da asigurari Chisinaului ca vor acordate cetatenii romane pana la...

Senatorul Badea da asigurari Chisinaului ca vor acordate cetatenii romane pana la ultima cerere

DISTRIBUIȚI

107147 – 19012012 –  Preşedintele comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României, Viorel Badea, infirmă zvonurile precum că statul român ar putea sista procedura de acordare a cetăţeniei pentru locuitorii din Republica Moldova.

„În ultimele luni, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie a atins un prag maxim – acordarea a 12 mii de cetăţenii româneşti pe lună. Este un trend ascendent. Nu vom opri acest proces până la ultimul cetăţean care va dori să-şi redobândească cetăţenia română”, a spus senatorul roman, citat de Unimedia.

Potriviti senatorului Badea, România ar fi acordat anul trecut 80-90 de mii de cetăţenii româneşti.

Viorel Badea spune că nu e de acord ca în setul de documente să fie cerut şi cazierul juridic al solicintanţilor. „Nu mi se pare relevant pentru cazul primirii cetăţeniei. Cred că încă mai putem face schimbări la acest capitol”, a spus acesta.

Întrebat despre ce se întâmplă cu persoanele care primesc cetăţenia română, dar la întrunirea de depunere a jurământului sunt depistate că nu cunosc limba română, oficialul a spus că acestea sunt întoarse înapoi. „Persoanele trebuie să înveţe limba română, să aibă cunoştinţe de bază cel puţin, după care se pot întoarce şi depune jurământul”, a menţionat Badea.

El a dat asigurări că în câteva luni consulatul României de la Chişinău îşi va mări capacitatea de lucru. Asta deoarece statul român a mai achiziţionat o clădire în vecinătatea actualului sediu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.