Acasă Politic Strasbourg: Cătălin Ivan către Preşedinţia UE: Sancţionaţi-l pe Băsescu, dar nu-i loviţi...

Strasbourg: Cătălin Ivan către Preşedinţia UE: Sancţionaţi-l pe Băsescu, dar nu-i loviţi pe românii disperaţi

DISTRIBUIȚI

107115 – 19012012 – Cătălin Ivan, liderul eurodeputaţilor PSD, a atras atenţia în plenul Parlamentului European că valenţele dictatoriale ale regimului condus de Traian Băsescu trebuie tratate mult mai aspru de oficialii europeni. Băsescu trebuie să răspundă pentru propriile excese şi derapaje antidemocratice, nu România ca stat şi nu românii aduşi in saracie şi disperare de actuala guvernare, a subliniat europarlamentarul. Cătălin Ivan a arătat că recentele proteste din România au fost declanşate de maniera nedemocratică în care preşedintele Traian Băsescu conduce ţara. „Trebuie să fim atenţi să nu lovim şi mai tare în oamenii care sunt acum în stradă, în cei ale căror drepturi au fost călcate în picioare de Băsescu, dar şi de Orban şi de Borisov.

 Eu cred că tocmai aceşti lideri politici cu valenţe dictatoriale ar trebui puşi in discuţie. Cred că ar trebui să discutăm mult mai serios de regimul lui Traian Băsescu, ca si despre regimurile lui Viktor Orban şi Boyko Borisov. Cred că Europa are viitor dacă democraţia în Europa va fi apărată. Avem nevoie de democraţie în toate cele 27 de state membre ale Uniunii”, a afirmat eurodeputatul PSD în plen.

Având în vedere amplele mişcări de stradă din ultimele zile, care reflectă indignarea cetăţenilor şi lipsa de legitimitate a Guvernului, europarlamentarul consideră că soluţia în acest moment o reprezintă organizarea de alegeri anticipate.

Cătălin Ivan atrage atenţia ca puterea de la Bucuresti a aplicat cele mai dure măsuri de austeritate din UE, care au împovărat populaţia până la limita suportabilităţii, iar modul totalitar şi arogant de a lua deciziile a dus la o situaţie fără precedent – 14 asumări de răspundere pe legi importante în ultimii 2 ani. În opinia europarlamentarului PSD, guvernanţii trebuie să deschidă ochii şi să realizeze că populaţia nu mai suportă abuzurile şi umilinţa, iar singura soluţie este formarea unui Executiv legitim şi susţinut de români. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.