Acasă Politic Strasbourg: Norica Nicolai rămâne vicepreşedinte al Subcomisiei de Securitate şi Apărare din...

Strasbourg: Norica Nicolai rămâne vicepreşedinte al Subcomisiei de Securitate şi Apărare din PE

DISTRIBUIȚI

107317 – 25012012 – Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a fost realeasă, miercuri, în unanimitate, vicepreşedinte al Subcomisiei de Securitate şi Apărare (SEDE) din Parlamentul European (PE), poziţie pe care a ocupat-o şi în prima parte a mandatului şi din care a coordonat şi supervizat o serie de rapoarte de maximă importanţă pentru Uniunea Europeană (situaţia femeilor în război, revizia politicii comune de securitate şi apărare, impactul crizei financiare asupra sectorului de apărare din UE). Tot din această poziţie, Norica Nicolai a participat la misiunea Atalanta organizată de SEDE cu scopul combaterii pirateriei din Hornul Africii.

Alegerea eurodeputatului liberal în funcţia de vicepreşedinte al SEDE are loc în contextul în care ultimul Eurobarometru realizat de Parlamentul European între statele membre arată că în România, respondenţii au ales ca prioritate de cea mai mare importanţă (49% dintre români) pentru UE necesitatea realizării unor politici de securitate şi apărare care să permită Europei să facă faţă crizei internaţionale.

SEDE este o subcomisie a Comisiei pentru afaceri externe, având competenţă în chestiuni privind politica externă şi de securitate comună (PESC) şi politica europeană de securitate şi de apărare (PESA). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.