Acasă Politic Tiraspol: Ambiţiile noului lider de la Tiraspol

Tiraspol: Ambiţiile noului lider de la Tiraspol

DISTRIBUIȚI

107202 – 22012012 – Anul 2012 va fi dedicat rezolvării problemelor concrete care s-au acumulat între Republica Moldova şi Transnistria, printre care regimul de frontieră, circulaţia mărfurilor, finanţelor etc. Aş dori să simplific această procedură la maxim posibil”. Declaraţia îi aparţine noului liderul de la Tiraspol, Evghrni Sevciuk, făcută pentru publicaţia ucrainiană, Zerkalo Nedeli.

La întrebarea cu care politicieni de la Chişinău este mai uşor de negociat, liderul aşa-numitei republici nistrene a spus că în prezent nu există înţelegeri care ar putea demonstra o interacţiune eficientă între cele două părţi. „Au existat unele încercări şi intenţii, însă mai departe lucrurile nu au progresat. Da, avem o preocupare faţă de unele abordări ale Chişinăului. Cum ar fi, incidentul din zona postului nouă de menţinere a păcii şi modul în care a fost interpretat de partea moldovenească”, a mai spus Şevciuk. Potrivit acestuia, autorităţile transnistrene susţin regimul de securitate în zona posturilor de pacificatori şi poartă o doză de responsabilitate pentru acesta. De asemenea, Tiraspolul este de părere că până la finalizarea anchetei, nu trebuie de omologat acţiunile unui funcţionar cu întregul format al operaţiunii de menţinere a păcii şi speră că autorităţile moldoveneşti vor fi în măsură să stabilească un control asupra acţiunilor organizaţiilor publice şi a reprezentanţilor politici în zona de securitate pentru a asigura ordinea publică.

În cadrul aceluiasi interviu, Şevciuk a admis adaptarea sistemului fiscal cu ale ţărilor cu care Transnistria are relaţii comerciale, precum Republica Moldova, Ucraina, Rusia şi ţările CSI şi UE.

Totodată, liderul transnistrean a accentuat că Federaţia Rusă nu exercită presiuni privind politici de cadre, iar Moscova respectă alegerea poporului transnistrean. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.