Acasă Politic Bombardamente devastatoare asupra orasului sirian Homs

Bombardamente devastatoare asupra orasului sirian Homs

DISTRIBUIȚI

108006 – 17022012 – Orasul sirian Homs, controlat de rebeli, este tinta celor mai dure bombadamente ale armatei de la inceperea acestor operatiuni, in urma cu 14 zile.

„E cea mai violenta zi din ultimele 14. E incredibil – violenta extrema de genul celei de care nu am mai vazut, cu circa patru rachete lansate in fiecare minut”, a spus unul dintre rebeli, care face parte dintr-un organism denumit Comisia Generala a Revolutiei Siriene, potrivit AFP. „In plus fata de cartierele Baba Amr si Inshaat, Khaldiyeh si Bayyada au fost bombardate vineri, dar bormbardarea acestora nu e asa intensa ca in ultimele zile”, a adaugat el.

Alti activisti spun ca un numar fara precedent de avioane militare survoleaza Homs, in timp ce tancurile sunt la sol si trag fara incetare.

Situatia din Homs e considerata cea mai grava din Siria, insa pe tot cuprinsul tarii violentele si conflictul au condus la o adevarata tragedie umanitara. Adunarea Generala a ONU a votat, joi, o rezolutie prin care cere incetarea atacurilor brutale ale fortelor de securitate asupra disidentilor si plecare de la putere a presedintelui Bashar al-Assad. – www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.