Acasă Politic Bruxelles: „Protestatarii din Bucuresti isi pun viata in pericol la minus 20...

Bruxelles: „Protestatarii din Bucuresti isi pun viata in pericol la minus 20 de grade pentru ca s-au saturat sa fie inselati”

DISTRIBUIȚI

107563 – 02022012 – Eurodeputatul PSD Daciana Sârbu a vorbit miercuri în plenul Parlamentului European de la Bruxelles despre protestele din Romania, atrăgând atenţia ca protestatarii reprezintă vocea celor peste 90% dintre romani care vor ca Guvernul si preşedintele sa plece, iar “disperarea lor este întrecuta numai de tenacitatea cu care continua sa protesteze”.

“In acest moment, la Bucureşti temperatura se apropie de minus 20 de grade Celsius. Si totuşi, un grup de oameni protestează in continuare in centrul oraşului, aşa cum fac de mai bine de doua saptamani. La fel se întâmpla si în alte oraşe ale României. Aceşti oameni îşi pun sănătatea în pericol pentru ca s-au saturat sa fie umiliţi si înşelaţi de cei care ii conduc”, a afirmat eurodeputatul.

Daciana Sarbu a vorbit despre atitudinea sfidătoare a puterii, care, prin reprezentanţii săi, ignora sau minimalizează semnificaţia manifestărilor de strada, la fel cum ignora, de altfel, voinţa populaţiei in asumarea unor decizii extrem de importante: “Cu toţii sunt disperaţi nu numai pentru ca li se interzice dreptul la o viaţa decenta in tara lor, dar si pentru ca puterea politica ii dispreţuieşte, ii ignora si ii desconsidera”.

Daciana Sârbu a subliniat ca, pierzându-si legitimitatea si încrederea populaţiei, puterea actuala apelează la masuri antidemocratice precum tentativa de amânare si comasare a alegerilor: “Peste 90% dintre romani vor ca Guvernul si preşedintele sa plece. Regimul recurge insa la gesturi profund antidemocratice, precum încercarea de amânare si comasare a alegerilor, sfidând nu numai regulile democraţiei, dar si pe oamenii care isi striga nemulţumirea si îşi cer tara înapoi”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.