Acasă Politic Bucuresti: Abia după ce 80 de oameni au murit inzapeziti, Guvernul a...

Bucuresti: Abia după ce 80 de oameni au murit inzapeziti, Guvernul a constatat lipsa perdelelor forestiere

DISTRIBUIȚI

108275 – 28022012 – Deputatul Carmen Moldovan, preşedintele Forumului Naţional al Ecologiştilor (FNE) din PSD, consideră cinică şi inacceptabilă reacţia Guvernului care, prin intermediul ministrului Mediului şi Pădurilor, se mulţumeşte să constate evidenţa în cazul perdelelor forestiere distruse, realitate care a făcut posibile tragediile acestei ierni.

            “Oamenii au murit înzăpeziţi pentru că lipsesc mecanisme elementare de protecţie faţă de catastrofele naturale, tot aşa cum inundaţiile din anii trecuţi au făcut atâtea victime fiindcă lipseau sistemele de prevenţie. Atunci, ca şi acum, guvernul s-a complăcut într-o atitudine reactivă extrem de păguboasă, ca şi când nu ar fi fost responsabil pentru aceste lipsuri. Dacă preşedintele Băsescu sau macar unul dintre miniştrii săi ar fi susţinut public nevoia de a reface perdelele forestiere cu aceeaşi insistenţă cu care susţine un proiect minier cu cianuri, poate că aceste 80 de vieţi ar fi fost salvate! Actuala guvernare s-a confruntat deja cu mai multe manifestări extreme ale vremii, dar incă se miră, de fiecare dată, că aceste catastrofe au un impact devastator, afectând foarte mulţi oameni şi foarte multe localităţi. Cum altfel, dacă guvernul nu ia niciun fel de măsuri pentru a le limita impactul? Era oare nevoie ca, în această iarnă, să moară peste 80 de oameni pentru ca guvernul să se gândească să-şi facă datoria? Reacţia sa este tardivă si cinică!”

            Deputatul PSD consideră că, dacă actuala guvernare s-ar fi preocupat deproblema perdelelor forestiereîncă din primul an de mandat, multe dintre pierderile produse anul acesta de căderile masive de zăpadă ar fi fost limitate.

            „ Un guvern care vrea să-şi facă treaba cu bună credinţă nu aşteaptă ca natura să se dezlănţuie şi să provoace pagube materiale şi pierderi de vieţi omeneşti, pentru ca abia apoi să acţioneze. Românii sunt victimele unei guvernări reactive, care se gândeşte eventual să intervină doar după ce dezastrul s-a produs. O astfel de atitudine nu poate fi tolerată deoarece ea stă la baza dezastrului existent acum în ţară”, afirmă deputatul Carmen Moldovan. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.