Acasă Politic Bucuresti: Ajutor umanitar de urgenta pentru noua judete afectate de caderile masive...

Bucuresti: Ajutor umanitar de urgenta pentru noua judete afectate de caderile masive de zapadă si viscol

DISTRIBUIȚI

108276 – 28022012 – Executivul a aprobat, marţi, acordarea unui ajutor umanitar de urgenţă, cu titlu gratuit, populaţiei din judeţele Bacău, Buzău, Caraş-Severin, Dolj, Galaţi, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ şi Vrancea, afectate de căderile masive de zăpadă şi viscol, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, la finalul şedinţei de Guvern. Potrivit purtătorului de Cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, ajutorul este în limita sumei de 1,055 milioane de lei şi constă în motorină, combustibil utilizat deja în acţiunile de deszăpezire din cele nouă judeţe, respectiv: Bacău – 210.000 de lei, Buzău – 70.000 de lei, Caraş-Severin – 35.000 de lei, Dolj – 110.000 de lei, Galaţi – 70.000 de lei, Iaşi – 140.000 de lei, Mehedinţi – 140.000 de lei, Neamţ – 140.000 de lei şi Vrancea – 140.000 de lei.

 

Întrebat dacă au fost luate măsuri, în cadrul şedinţei de astăzi, în ceea ce priveşte avertizarea hidrologică pentru 12 judeţe din zona Dunării, Dan Suciu a declarat că premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a fost informat în legătură cu situaţia de pe Dunăre, în special situaţia din zona Călăraşi, unde s-a format un pod de gheaţă.  

„Situaţia este sub control, iar Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi structurile locale similare urmăresc situaţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului. De asemenea, Dan Suciu a mai afirmat că s-a constituit la Ministerul Transporturilor o celulă de criză pentru urmărirea evoluţiei situaţiei de pe Dunăre. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.