Acasă Politic Bucuresti: Armata ajuta in continuare populatia afectata de viscol

Bucuresti: Armata ajuta in continuare populatia afectata de viscol

DISTRIBUIȚI

107687 – 07022012 –  Armata României continuă să desfăşoare misiuni de intervenţie în sprijinul populaţiei afectate de zăpadă şi viscol. Astfel, un detaşament de militari din Batalionul 528 Cercetare acţionează marţi, cu un transportor amfibiu blindat şi cu un autocamion DAC 665T, în localitatea Târlele Filiu, judetul Brăila, pentru evacuarea unei persoane bolnave aflată dintr-o ambulanţă înzăpezită şi transportul acesteia la spital, potrivit unui comunicat al Minmisterului Apararii.

           La solicitarea prefectului judeţului Arad, 21 de militari din Batalionul 185 Logistic acţionează pentru deszăpezirea unui pod rutier din localitatea Lipova.

          De asemenea, pe Dunăre, remorcherul maritim de salvare „Grozavul” continuă misiunea de spargere a gheţii pe canalul Sulina, între Mila 15 şi portul Tulcea, iar Remorcherul Fluvial 328 asigură transportul de persoane între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu, în condiţiile în care interdicţia de navigaţie pentru navele civile, instituită de Căpitănia Zonală Tulcea, rămâne în vigoare.

4.000 de militari, împreună cu 1.000 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi, din ordinul ministrului Apărării Naţionale, încă din seara zilei de miercuri, 1 februarie, să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, pentru limitarea efectelor ninsorilor abundente şi ale viscolului. Personalul de intervenţie al armatei poate fi suplimentat cu alţi 4.000 militari, în funcţie de evoluţia situaţiei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.