Acasă Politic Bucuresti: Armata asigura transportul pe Dunare pentru cei ramasi izolati in Tulcea

Bucuresti: Armata asigura transportul pe Dunare pentru cei ramasi izolati in Tulcea

DISTRIBUIȚI

107503 – 01022012 – Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea a aprobat ca un remorcher militar fluvial din Forţele Navale Române să asigure, începând cu 31 ianuarie, transportul zilnic de persoane pe Dunăre, între municipiul Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu. Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă Tulcea a solicitat, marţi, sprijinul Ministerului Apărării Naţionale pentru asigurarea unei nave militare care să efectueze operaţiuni de transport al persoanelor, având în vedere interdicţia de circulaţie pe Dunăre pentru navele comerciale, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărarării. Interdicţia a fost emisă de Căpitănia Zonală Tulcea, ca urmare a apariţiei formaţiunilor de gheaţă pe fluviu.

Nava militară va efectua trei transporturi dus-întors în zilele lucrătoare şi câte două în zilele de sâmbătă şi duminică, pentru a veni în sprijinul persoanelor rămase izolate în suburbia Tudor Vladimirescu.

Misiunea marinarilor militari se va executa conform orarului stabilit cu autorităţile locale şi va fi adaptată în funcţie de condiţiile meteo şi hidrografice, astfel încât să nu fie pusă în pericol siguranţa pasagerilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.