Acasă Politic Bucuresti: Armata transporta ajutoare umanitare pentu oamenii izolati in nameti

Bucuresti: Armata transporta ajutoare umanitare pentu oamenii izolati in nameti

DISTRIBUIȚI

107894 – 14022012 – Forţele şi mijloacele Ministerului Apărării Naţionale continuă marţi, 14 februarie, să acţioneze terestru, naval şi aerian, pentru salvarea vieţilor omeneşti puse în pericol de ninsorile abundente, pentru distribuirea de alimente şi bunuri de strictă necesitate şi pentru deszăpezirea unor căi de acces.

Până marţi dimineaţă, au fost transportate, aerian şi terestru, către populaţia din localităţile izolate aproape 210 tone de alimente, în 41 de localităţi din judeţele Giurgiu, Brăila, Vrancea, Buzău şi Ialomiţa, în baza solicitărilor primite de la reprezentanţii administraţiei publice locale. Ajutoarele umanitare au fost oferite de asociaţii şi patronate ale producătorilor din industria alimentară sau colectate de la populaţie, în 40 de centre deschise de Ministerul Apărării Naţionale în Bucureşti şi în mai multe garnizoane de pe cuprinsul întregii ţări.

Centrul de coordonare a podului aerian, constituit la Flotila 90 Transport Aerian din ordinul ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, a planificat marţi misiuni aeriene cu aeronave C27 J Spartan, C-130 Hercules şi elicoptere IAR-330 Puma. Trei aeronave Spartan vor transporta, de la Timişoara la Otopeni şi Mihail Kogălniceanu, 18 tone de alimente, iar o aeronavă Hercules va prelua, de la Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii, aproximativ 15 tone de ajutoare care vor fi transportate în centrul de tranzit de la Bacău. De la Mihail Kogălniceanu şi Otopeni, elicoptere IAR-330 vor transporta produsele alimentare către localităţi izolate din judeţele Buzău, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Brăila. De asemenea, de la Flotila 95 Aeriană din Bacău, ajutoarele vor fi preluate de militari din Divizia 2 Infanterie, care le distribuie cu autocamioane în localităţi din jud. Vrancea, sau vor fi transportate aerian, cu elicoptere, în localităţile izolate, în funcţiile de condiţiile meteo, în conformitate cu solicitările adresate de autorităţile locale.

În Bucureşti, la Baza de Sprijin Logistic “Muntenia”, 36 de autocamioane sunt pregătite să plece, cu circa 160 de tone de produse alimentare, spre zonele afectate de ninsoare, în funcţie de condiţiile meteorologice şi de starea drumurilor. În această după-amiază, camioanele vor pleca spre populaţia afectată de ninsori din jud. Teleorman, Ialomiţa şi Călăraşi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.