Acasă Politic Bucuresti: Bani pentru ONG-uri

Bucuresti: Bani pentru ONG-uri

DISTRIBUIȚI

108315 – 29022012 – Fondul pentru Dezvoltarea Societății Civile a prezentat miercuri, la Palatul Parlamentului, oportunitățile de finanțare pe care le pune la dispoziția organizațiilor neguvernamentale în cadrul unui Fond pentru Inovare Civică. FIC va sprijini ONG-urile prin două tipuri de scheme de grant – Cererea de propuneri de proiecte, care va fi lansată anual,și Fondul de Acţiune Rapidă, care va sprijini proiectele care creează cadrul prielnic sau care pun în dezbatere participarea cetăţenilor la elaborarea şi adoptarea deciziilor publice. Banii provin de la fondul american Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust), precum și de la doi sponsori români – Petrom și Raiffeisen.

FDSC intenționează crearea unui instrumentul propriu de finanțare pe termen lung pentru construirea durabilității ca un colector de fonduri naționale și finanțator pentru societatea civilă în general, cu accent pe acțiuni civice.

Proiectele care vor primi finanțare trebuie să promoveze acțiuni civice în cadrul comunității sau în domeniul lor de activitate (fie recunoscute pe scară largă ca organizații watch-dog și advocacy fie  organizații mici, locale). Termenul limită pentru trimiterea scrisorii de intenție este 10 aprilie 2012, iar valoarea maximă pentru finanțarea unui proiect este de 45.000 lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.