Acasă Politic Bucuresti: Castigul salarial net a crescut in decembrie cu 7,6%

Bucuresti: Castigul salarial net a crescut in decembrie cu 7,6%

DISTRIBUIȚI

107655 – 06022012 –  Castigul salarial mediu nominal net a crescut in decembrie, fata de luna anterioara, cu 7,6%, sau 113 lei, la 1.604 lei, evolutia fiind determinata de acordarea primelor de sarbatori si a premiilor anuale, potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica.

In luna decembrie 2011, in majoritatea activitatilor din sectorul economic nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare decat in luna precedenta ca urmare a acordarii de prime ocazionale (inclusiv pentru sarbatori si sfarsitul de an), platii sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete cadou si tichete de masa).

De asemenea, castigurile salariale medii nete din luna decembrie au fost mai mari comparativ cu luna precedenta ca urmare a realizarilor de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte), precum si a disponibilizarii salariatilor cu castiguri salariale mici-

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in intermedieri financiare (4.348 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (928 lei).

Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net au fost raportate pentru fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice (27,1%) si in telecomunicatii (23,4%). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.