Acasă Politic Bucuresti: Cererile de subventionare a dobanzii la credite trebuie depuse la APIA...

Bucuresti: Cererile de subventionare a dobanzii la credite trebuie depuse la APIA pana pe 29 februarie

DISTRIBUIȚI

107725 – 08022012 –  Ordinul ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 16 din 30 ianuarie 2012 a fost publicat luni, 6 februarie 2012, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 92. Prin acest act normativ se aprobă metodologia şi formularistica necesare punerii în aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 25/2010 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat temporare privind asigurarea accesului la finanţare în agricultură, inclusiv modul de calcul al ratei dobânzii la credit necesare pentru calculul subvenţiei, al ratei de referinţă şi al valorii nominale a subvenţiei.

Ordonanţa Guvernului nr. 25/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 206/2011, a instituit o schemă de ajutor de stat prin subvenţionarea ratei dobânzii la creditele bancare contractate de producătorii agricoli cu instituţiile de credit sau cu instituţiile financiare nebancare în perioada 28 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2011.

            Subvenţia se calculează la sumele reprezentând dobânzi plătite instituţiilor finanţatoare de către debitori, aferente valorilor creditelor utilizate, calculate până la data de 31 decembrie 2013 inclusiv.

Potenţialii beneficiarii trebuie să solicite acordul prealabil de finanţare şi acordarea subvenţiei, în primele două luni următoare anului pentru care se solicită rambursarea.

Ca urmare, pentru anul 2011, solicitarile trebuie depuse la APIA până la data de 29 februarie 2012.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin centrele judeţene, respectiv centrul municipiului Bucureşti, este autoritatea competentă, responsabilă de administrarea schemei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.