Acasă Politic Bucuresti: Cristian Preda: “Ideea comasarii alegerilor a fost o greseala politica grava”

Bucuresti: Cristian Preda: “Ideea comasarii alegerilor a fost o greseala politica grava”

DISTRIBUIȚI

107611 – 05022012 – Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine ca ideea comasarii alegerilor a fost „o greseala politica grava” a partidului din care face parte.

„Ideea comasarii nu a fost doar o proasta situare in raport cu Constitutia, ci si o greseala politica grava. Cine si-o asuma?”, scrie Preda pe blogul personal.

„Decizia Curtii Constitutionale referitoare la comasare a fost publicata. Aspectele legale nu lasa loc pentru discutii: prelungirea mandatului alesilor locali nu poate avea loc decat in conditii de calamitate, iar interdictia de a candida intr-un scrutin fiindca simultan are loc si un altul e o incalcare a drepturilor fundamentale”, mai scrie europarlamentarul PDL.

Curtea Constitutionala a Romaniei sustine ca Legea privind comasarea alegerilor este neconstitutionala deoarece este de natura sa determine dificultati in exercitarea dreptului de vot, datorita procedurii greoaie, si incalca dreptul de a fi ales, pentru ca o persoana nu poate candida in acelasi timp pentru functia de primar si pentru un mandat de depitat sau de senator. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.