Acasă Politic Bucuresti: Garantii de stat pentru Complexul Energetic Craiova

Bucuresti: Garantii de stat pentru Complexul Energetic Craiova

DISTRIBUIȚI

108079 – 21022012 – Guvernul a adoptat, marţi, un memorandum cu tema „Aprobarea acordării unei garanţii de către Eximbank în numele şi în contul statului, în valoare de 62,4 milioane euro, sub forma a două scrisori de garantare, pentru două credite interne contractate de S.C. Complexul Energetic Craiova SA”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

„Este o încercare a Guvernului de a menţine funcţional acest complex energetic important. Există o istorie în spatele acestui împrumut, în sensul în care vorbim de încercări diverse de a menţine funcţional acest complex energetic, încercări făcute de mai multe guverne, dacă e să ne uităm în urmă. Toate au eşuat până acum în demersul de a utiliza fonduri europene din modive procedurale”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Dan Suciu a mai arătat că nu au fost disponibile alte surse de finanţare, memorandumul aprobat astăzi  reprezentând un element important pentru continuarea şi viabilitatea acestei companii.

Cele două credite vor fi destinate unor obiective de protecţia mediului, respectiv construirea de instalaţii de desulfurare a gazelor de ardere la două blocuri energetice, nr. 7 şi nr. 8, din Sucursala Electrocentrale Işalniţa. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.