Acasă Politic Bucuresti: Guvernul promite continuarea procedurilor de achizitie directa a morfinei

Bucuresti: Guvernul promite continuarea procedurilor de achizitie directa a morfinei

DISTRIBUIȚI

108271 – 28022012 – Guvernul va continua procedurile de achiziţie directă a morfinei chiar dacă firma Mundipharma a adus vineri în ţară un transport cu acest medicament, deoarece vrea să constituie o rezervă proprie astfel încât să nu mai depindă de o singură firmă importatoare, susţine Executivul.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a arătat că în momentul în care Executivul a alocat 750.000 de lei pentru achiziţionarea morfinei Mundipharma nu îşi luase niciun angajament legat de acest transport. „Era în curs acest transport, ştiam de acest transport, dar Guvernul nu avea nicio garanţie şi nicio certitudine că, vineri, urma să ajungă”, a spus Suciu.

Potrivit acestuia, morfina nu va fi achiziţionată prin licitaţie publică, ci în mod direct, chiar dacă vârful de criză pentru acest medicament a trecut.

În şedinţa specială de joi, în urma problemelor apărute în aprovizionarea cu medicamente morfinice necesare tratamentului pacienţilor oncologici, Guvernul a alocat, din Fondul de rezervă, o sumă totală de 750.000 de lei pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a acestui tip de medicament, cantitatea achiziţionată fiind calculată pe baza consumul mediu lunar.

Peste 10.000 de pacienţi oncologici erau înregistraţi în Registru în ianuarie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.