Acasă Politic Bucuresti: Interes in crestere al tinerilor romani pentru limba si cultura chineza

Bucuresti: Interes in crestere al tinerilor romani pentru limba si cultura chineza

DISTRIBUIȚI

107506 – 01022012 – Ministrul Daniel Funeriu, s-a întâlnit, marţi, cu Huo Yuzhen, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, pentru semnarea unui nou acord de cooperare în domeniul educaţiei între Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România şi Ministerul Învăţământului din Republica Populară Chineză. Documentul este valabil până la data de 31 decembrie 2014.

Documentul asigură cadrul adecvat pentru continuarea şi intensificarea relaţiilor dintre cele două state în domeniul învăţământului, la toate nivelurile. Acesta reprezintă, totodată, premisa extinderii colaborării în domenii conexe precum tineretul şi cercetarea.

Ministrul Funeriu a reliefat interesul în creştere al tinerilor din România pentru limba şi cultura chineză şi şi-a exprimat dorinţa ca tinerii să poată învăţa limba chineză, o limbă din ce în ce mai utilizată. „Vrem ca tinerii noştri să fie conectaţi la ceea ce se întâmplă în lume, iar China este o parte importantă a acestei lumi”, a afirmat ministrul Educaţiei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.