Acasă Politic Bucuresti: Iulian Urban: USL nu poate ataca procedura de investire a Guvernului...

Bucuresti: Iulian Urban: USL nu poate ataca procedura de investire a Guvernului pentru lipsa de cvorum

DISTRIBUIȚI

107757 – 09022012 –  Senatorul Iulian Urban sustine ca USL nu are sanse sa atace la Curtea Constitutioanala a Romaniei procedura de investire a Guvernului Ungureanu pe motivul lipsei de cvorum din comisii in contextul in care parlamentarii opozitiei au lipsit de la sedinta.

„Anuntul facut de Ponta denota insuficienta cercetare a cadrului juridic. Este adevarat ca au fost comisii comune unde numarul senatorilor si deputatilor prezenti a fost sub cvorumul legal de sedinta, insa acest lucru nu se poate invoca chiar de catre cei care au lipsit de la sedinta, intrucat un vechi principiu de drept spune ca nimeni nu isi poate invoca propria turpitudine intr-un demers juridic”, scrie Urban pe blogul personal.

Astfel, continua senatorul independent, parlamentarii USL au lipsit de la lucrarile comisiei in mod nemotivat si Regulamentul Senatului spune: „Art.192. – Niciun senator nu poate lipsi nemotivat de la sedintele Senatului sau ale comisiei din care face parte sau de la celelalte activitati specifice indeplinirii mandatului de senator”.

„Tot in Regulamentul Senatului, act pe care inclusiv cei de la USL trebuie sa il respecte, se scrie: Art. 195. – Constituie abateri disciplinare savarsite de senatori urmatoarele fapte, daca, potrivit legii, nu constituie infractiune: f) absentarea, nemotivata si in mod repetat, de la lucrarile Senatului”.

„Niciodata USL nu va putea sa invoce in actul prin care ar sesiza CCR ca avizele consultative date de comisiile parlamentare la investirea Guvernului Ungureanu, ca nu a fost cvorum intrucat nu isi vor putea invoca propria turpitudine in fundamentarea unui demers in fata unei instante asa cum este CCR. Adica pe romaneste nu poti sa dai tu gaura in barca, si tot tu sa ceri sa fie cercetati pentru scufundarea ei cei care au ramas si au incercat sa duca pasagerii la mal”, concluzioneaza Urban. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.