Acasă Politic Bucuresti: Liceenii romani care studiaza in Irlanda pot alege ca proba la...

Bucuresti: Liceenii romani care studiaza in Irlanda pot alege ca proba la Bac limba materna

DISTRIBUIȚI

108239 – 27022012 – Senatorul Viorel Badea, preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni din Senat, a avut o întrevedere cu Oliver Grogan, ambasadorul Irlandei la Bucureşti.

În cadrul întrevederii, senatorul Badea l-a informat pe ambasadorul Grogan despre recenta sa vizită în Irlanda, care a avut loc în perioada 13-16 ianuarie a.c., unde a avut întrevederi cu membri ai Parlamentului acestei ţări, respectiv cu senatorul Paschal Donohoe, vice-preşedinte al Comitetului pentru Afaceri Europene şi membru al Grupului de Prietenie Est European, senatorul Cait Keane, consilierul local Brian Lawlor şi reprezentanţi ai comunităţii româneşti de pe cele două maluri ale Prutului.

Temele puse în discuţie de senatorul Badea au vizat în principal o mai bună cunoaştere a comunităţii de români, de către factorii de decizie politică din Irlanda şi sprijinirea acestora de către partea irlandeză, cu precădere în domeniul cultural şi educaţional, prin crearea de programe comune, la nivelul ministerelor de resort din ambele ţări. De asemenea, senatorul a vorbit despre ridicarea restricţiilor pentru cetăţenii români, existente în acest moment pe piaţa muncii din Irlanda.

Ambasadorul Irlandei la Bucureşti a apreciat eforturile făcute de către senatorul Badea în sensul întăririi relaţiei bilaterale între România şi Irlanda, prin intermediul recentei vizite în ţara pe care o reprezintă, subliniind faptul că, deşi oficial restricţiile pe piaţa muncii pentru cetăţenii români au fost extinse pentru încă doi ani, în realitate există multe domenii în care acestea au fost ridicate sau procedurile au fost mult simplificate.

Ambasadorul Irlandei la Bucureşti a informat despre posibilitatea pe care o au elevii de liceu români care studiază în Irlanda, în momentul susţinerii bacalaureatului, să aleagă ca probă limba română.

Ambele părţi au convenit asupra utilităţii continuării dialogului bilateral, atât prin intermediul ambasadei Irlandei la Bucureşti cât şi prin invitarea, în România, a unor parlamentari irlandezi care pot influenţa dezvoltarea relaţiei între cele două ţări. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.