Acasă Politic Bucuresti: Mihai Voicu: “Nu giram un guvern de Boculeti”

Bucuresti: Mihai Voicu: “Nu giram un guvern de Boculeti”

DISTRIBUIȚI

107741 – 09022012 –  Procesele verbale ale comisiilor parlamentare de predare a miniştrilor din Cabinetul Ungureanu către plen au fost scrise probabil cu creionul chimic, comentează ironic vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu. El nu exclude sesizarea Curţii Constituţionale, după votul de învestitură de joi. Liberalul descrie noul Guvern ca pe unul plin de „Boculeţi”.

„După ce că din punct de vedere politic, lucrurile sunt departe de a fi satisfăcătoare, acest Guvern a plecat şi cu câţiva paşi legali şi constituţionali greşiţi. Cele câteva zile în care domnul Mihai Răzvan Ungureanu a stat nu sub un semn de incompatibilitate, cred că se foloseşte greşit, n-a fost o simplă incompatibilitate, ci o încălcare a legii, e un pic mai mult decât… o încălcare a unei prevederi exprese din legea siguranţei naţionale, am trecut şi printr-o hazlie de-a dreptul procedură inventată la comisiile parlamentare. Avizul pe care comisiile îl dau candidaţilor de miniştri este într-adevăr consultativ, dar el trebuie să existe. Faptul că unii dintre ei au fost predaţi cu proces verbal către plen, mă gândesc că poate procesul ăla verbal a fost scris cu creionul chimic, nu ştiu, este de-a dreptul o încălcare a procedurilor constituţionale! Noi considerăm că nu s-au îndeplinit procedurile pentru învestirea Guvernului”, afirmă vicepreşedintele PNL, citat de RFI.

În opinia lui Mihai Voicu, Guvernul Ungureanu „este Guvernul personal al domnului Traian Băsescu. Calea de comunicare nu poate exista, în opinia mea. Rămânem în protest parlamentar. Fără îndoială că dacă vor exista momente-cheie, care să ţină, nu ştiu, de Schengen, de chestiuni de genul ăsta, da, putem să luăm în considerare un vot în Parlament sau putem să luăm în considerare chiar un sprijin, dacă vreţi, dar astea sunt excepţii şi nu despre ele discutăm”.

„Am remarcat că există în continuare un Guvern al domnului Traian Băsescu, un Guvern în care cei care au greşit până acum, din toate punctele de vedere, de la politicile publice până la sifonarea banului public şi-au trimis un fel de Boculeţi pe post de miniştri şi nu credem că aşa ceva e bine pentru România şi nu credem că noi trebuie să girăm aşa ceva”, conchide Mihai Voicu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.