Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Orban: “Sunt probleme serioase in ceea ce priveste respectarea drepturilor...

Bucuresti: Ministrul Orban: “Sunt probleme serioase in ceea ce priveste respectarea drepturilor minoritatilor nationale in Serbia”

DISTRIBUIȚI

108306 – 29022012 – „Interpretarea noastra este foarte clara, sunt probleme serioase in ceea ce priveste respectarea drepturilor minoritatilor nationale in Serbia”, a spus ministrul Afacerilor Europene, Leornard Orban. Declaratia a fost facuta in contextul in care Romania a conditionat acordul pentru candidatura Serbiei la UE de garantii suplimentare legate de problemele minoritatii romanesti. Orban a precizat ca Romania nu a blocat candidatura Serbiei la aderarea la Uniunea Europeana, ci a cerut ca discutia „sa fie ridicata la nivelul Consiliului European”. „Romania cere o chestiune extrem de importanta, este vorba de respectarea criteriului politic de catre Serbia, mai precis de respectarea drepturilor minoritatilor nationale”, a mai spus Orban.

 Acesta a precizat ca si in cazul aderarii Romaniei s-a cerut respectarea criteriului politic inainte de inceperea negocierilor.

In privinta opiniilor unor ministri de Externe care acuza Romania de lipsa de spirit european, Orban a afirmat ca „in discutii de genul asta, in negocieri de genul asta, reactiile sunt la cald”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.