Acasă Politic Bucuresti: Ponta: “Guvernul Ungureanu va avea sprijinul USL pentru 15 proiecte”

Bucuresti: Ponta: “Guvernul Ungureanu va avea sprijinul USL pentru 15 proiecte”

DISTRIBUIȚI

107740 – 09022012 –  Presedintele PSD, Victor Ponta, a luat cuvantul, joi, in Parlament, in timpul sedintei Camerelor reunite pentru votul de investitura solicitat de Guvernul propus de premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu. Victor Ponta a explicat absenta USL din sala spunâd ca este cauzata de derapajele de la democratie ale fostului govern, cerandu-i lui Ungureanu sa precizeze daca va mai abuza de angajarile de raspundere. Imi doresc ca daca veti obtine votul sa aveti o guvernare buna, oricum mai buna decat cea trecuta. Il felicit pe domnul Ungureanu pentru nominalizarea domniei sale, dar vreau sa il rog sa nu continue politica guvernului Boc. Aveti un guvern pe jumatate nou, este important ca schimbarea sa nu fie doar de fatada.

 Va rog sa intelegeti starea reala a tarii”, a spus Ponta.

Ponta a criticat presa care a criticat “pe nedrept” unii dintre membrii noului guvern, dar a atacat dur membrii UNPR din guvern, subliniind insa ca nu va mai folosi termenul de “tradatori”.

Ponta l-a anuntat pe Ungureanu ca va avea sprijinul USL pentru 15 proiecte, printre care tratatul de guvernanta fiscala si toate tratatele internationale “care au in vedere viata de zi cu zi a cetatenilor”, proiectele europene de tipul Schengen sau MCV, lupta impotriva coruptiei (schimbarea conducerii ANAF, schimbarea legii evaziunii fiscale), depolitizarea structurilor deconcentrate din teritoriu sau majorarea salariilor si pensiilor, prin reducerea tintei de deficit bugetar.

Liderul PSD a continuat, cerandu-i viitorului premier sa nu mai foloseasca fondul de rezerva al prim-ministrului in mod discretionar, ci transparent si doar pentru cetateni. “Veti avea sprijinul total al meu si al opozitiei pentru combaterea contractelor baietilor destepti din energie. Sper ca veti avea curajul pe baza informatiilor la care ati avut acces in trecut sa luptati impotriva lor”, a mai spus Ponta.

In plus, el i-a cerut lui Ungureanu sa se pronunte fata de proiectul Rosia Montana si sa sustina in continuare agricultura si reducerea TVA pentru produsele de baza. Ponta a anuntat sprijinul total al PSD pentru taxarea marilor averi si pentru reducerea contributiilor sociale, dar si pentru cresterea salariului minim pe economie. Liderul PSD i-a mai cerut lui Ungureanu sa aiba puterea sa curete conducerile marilor companii de stat si sa nu divizeze Universitatea din Targu Mures, asa cum cere UDMR.

Al 15-lea punct in care USL isi ofera sprijinul este schimbarea legii electorale, reducerea numarului de parlamentari la 300, sanctionarea traseismului politic si desenarea colegiilor in Parlamentul Romaniei, nu in coalitia de la guvernare.

De mentionat ca inainte de discursul lui Victor Ponta, deputatul PDL Sever Voinescu a salutat prezenta presedintelui PSD afirmand ca este “o deschidere a unei opozitii care a fost prea radicala, fata de o putere care a fost, poate, prea radical”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.