Acasă Politic Bucuresti: Producatorii agricoli s-au plans ministrului Stelian Fuia

Bucuresti: Producatorii agricoli s-au plans ministrului Stelian Fuia

DISTRIBUIȚI

108003 – 17022012 – Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, s-a întâlnit cu reprezentanţii Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), joi 16 februarie 2012. Întâlnirea a fost organizată la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), iar delegaţia LAPAR a fost condusă de preşedintele interimar Laurenţiu Baciu.

            Reprezentanţii LAPAR au avut de semnalat şi de discutat cu noul ministru al Agriculturii şi Dezvoltării rurale o serie de probleme cu care se confruntă fermierii din întreaga ţară.

            Astfel, principalele teme pe lista de discuţii au fost cuantumul Plăţilor Naţionale Directe Complementare (CNDP) din domeniul vegetal in anul 2011, ajutorul de stat acordat pentru subvenţionarea motorinei, legislaţia privind achiziţionarea terenurilor de către persoanele nerezidente, legislaţia care reglementează plantarea lizierelor şi a perdelelor de protecţie, rambursarea TVA-ului, problemele întâmpinate în accesarea fondurilor disponibile prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR), posibilitatea cultivării soiei modificate genetic în România.

            Alte subiecte abordate cu această ocazie a fost restructurarea Agenţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF) şi problemele din sistemul de irigaţii. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.