Acasă Politic Bucuresti: Reglementarile referitoare la clasa pregatitoare nu se modifica

Bucuresti: Reglementarile referitoare la clasa pregatitoare nu se modifica

DISTRIBUIȚI

108186 – 24022012 – Ordinul de ministru privind clasa pregatitoare nu va fi modificat, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, dupa ce premierul Mihai Razvan Ungureanu a avut o intalnire de lucru la sediul Guvernului cu Ministrul Educatiei, Catalin Baba. „Astazi la sediul Guvernului premierul a avut o intalnire de lucru cu dl Catalin Baba in care a fost evaluat ordinul de ministru pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I. Nu sunt necesare modificari. S-au clarificat doua din principiile care au starnit multe emotii si care au fost considerate la nivelul opiniei publice neclare: dreptul parintilor de a-si inscrie copilul in orice scoala si faptul ca inscrierea copiilor se face fara nicio evaluare scolara prealabila. Aceasta inscriere se face dupa un calendar foarte clar.

 Pana la 5 martie, copiii vor fi inscrisi in scolile de circumscriptie. Daca nu se doreste sa se faca inscrierea in aceasta scoala, inscrierea se face in perioada 5-20 martie in orice scoala doreste parintele. Acolo unde este cerere foarte mare, inspectoratul va incerca sa majoreze numarul locurilor posibile. Evaluarea apare intr-o singura situatie si este o evaluare psihosomatica, nu una scolara. Evaluarea apare numai pentru copiii nascuti dupa 1 septembrie, este facuta de personal specializat pentru clarificarea situatiei copilului, daca poate intra in clasa I sau la clasa pregatitoare, iar evaluarea se face la solicitarea parintilor”, a precizat purtatorulo de cuvant al Guvernului.

“Toate materialele referitoare la calendar, la documentele de care este nevoie pentru inscriere – toate se gasesc pe site-ul MECTS si al inspectoratelor scolare. Daca parintele nu are acces la internet, poate merge direct la scoala si sa vorbeasca cu cadrele didactice de acolo. Este important ca parintii pot sa-si duca copiii la scolile pe care le doresc. La gradinita, nu erau dotarile necesare pentru realizarea orelor din cadrul clasei pregatitoare, iar in Romania exista un numar mic de gradinite. Din punctul de vedere al MECTS, suntem pregatiti pentru ca toti elevii care vor participa la clasa pregatitoare sa aiba mobilier special, reglabil si materiale didactice. Aceste fonduri sunt obtinute din resursele MECTS, din fonduri europene si suntem in faza in care, prin recensamant, am dimensionat necesarul de mobilier de care avem nevoie si declansam licitatiile de achizitii”, a spus, la randul sau, ministrul Educatiei.

“Estimarea pentru anul acesta este de 100-150.000 de copii inscrisi. Vor exista clase in care nu va fi atins numarul maxim de copii, prevazut prin lege la 25 de copii maximum intr-o clasa. Dar vor fi atatea clase cat este nevoie. La scolile unde cererea este foarte mari si unde este posibil, MECTS va aproba realizarea unor clase suplimentare”, a adaugat Catalin Baba. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.