Acasă Politic Bucuresti: Romania, printre fruntasele lumii in topul parafiscalitatii

Bucuresti: Romania, printre fruntasele lumii in topul parafiscalitatii

DISTRIBUIȚI

108201 – 26022012 – Romanii pierd circa 220 de ore pe an pentru a-si plati taxele, potrivit concluziilor unui studiu realizat de companiei de consultanta Golden Mind&Spirit.

Cele 220 de ore sunt necesare pentru a plati doar taxele parafiscale, care se cifreaza la 280, se arata intr-un comunicat al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania.

Celor 280 de taxe parafiscale se alatura alte 20 de taxe fiscale, categorie in care intra impozitele generale pe profit, salarii sau alte tipuri de venituri, contributiile de asigurari sociale sau TVA.

„In Romania, statul percepe mai mult de 300 de taxe, din care aproximativ 20 sunt fiscale, iar restul sunt parafiscale, adica aplicate punctual pentru autorizarea diverselor activitati antreprenoriale. Calculele companiei de consultanta Golden Mind&Spirit arata ca, pe de-o parte, taxele parafiscale, in numar de circa 280, consuma 220 de ore pe an din timpul platitorilor”, se arata in comunicatul ACPR.

In acest context, reprezentantii ACPR sustin ca Romania se plaseaza pe primul loc in Uniunea Europeana si printre fruntasele lumii in topurile mondiale ale parafiscalitatii. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.