Acasă Politic Bucuresti: Scoala obligatorie, prevazuta inca din 2005

Bucuresti: Scoala obligatorie, prevazuta inca din 2005

DISTRIBUIȚI

108187 – 24022012 – Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Oana Badea a declarat vineri ca obligativitatea scolarizarii cu prioritate a copiilor aflati in aria de cuprindere a scolii, precum si posibilitatea inscrierii elevilor la o alta scoala decat cea din aria de circumscriptie, in limita planului de scolarizare – sunt prevazute in legislatie inca din 2005 si se aplica si in prezent. Oana Badea a declarat ca, in prezent, cadrul legal pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I se bazeaza si pe o lege din 2005, care nu a fost modificata de niciun ministru, si care impune de asemenea obligatia ca unitatile scolare, cu sprijinul autoritatilor locale, sa realizeze anual recensamantul copiilor de 6-7 ani din zona arondata.

„Cadrul legal pentru ca incepand cu anul scolar 2012-2013 sa putem implementa clasa pregatitoare este Legea Educatiei Nationale, OM nr. 3.064/19 ianuarie si al treilea element de legislatie care trebuie luat foarte atent in calcul, pentru ca este elementul de continuitate pe care ni-l cere intotdeauna societatea, este OM nr. 4925/8 deptembrie 2005 – Regulamentul de Organizare si Functionare a Invatamantului Preuniversitar, a explicat Oana Badea.

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei a declarat ca acest regulament „este valabil in Romania din 2005 si de atunci au fost multi ministri ai Educatiei, de foarte multe culori politice, si nu au schimbat prevederile care privesc trei elemente esentiale legate de cuprinderea elevilor in clasa pregatitoare, respectiv de cuprindere a elevilor de 6-7 ani in invatamant”.  www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.