Acasă Politic Bucuresti: Seful Garzii de Mediu Dolj, in incompatibilitate

Bucuresti: Seful Garzii de Mediu Dolj, in incompatibilitate

DISTRIBUIȚI

107564 – 02022012 – Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Ileana Şerban, prim comisar şef în cadrul Comisariatului Judeţean Dolj al Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma evaluărilor demarate la 14 octombrie 2010, s-a constatat că, începând cu data de 27 mai 2010, Ileana Şerban se află în stare de incompatibilitate, întrucât exercită, simultan, atât funcţia publică de conducere de prim comisar şef în cadrul Comisariatului Judeţean Dolj,  cât şi calitatea de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Dolj, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 94, alin. (1) şi (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.