Acasă Politic Bucuresti: Senatorul Urban recomanda nominalizarea lui Ponta ca premier

Bucuresti: Senatorul Urban recomanda nominalizarea lui Ponta ca premier

DISTRIBUIȚI

107661 – 07022012 –  Senatorul independent (fost PDL) Iulian Urban recomanda nominalizarea lui Victor Ponta ca premier desemnat sa formeze noul guvern.

„Legat de dorinta nebuna de anticipate a USL… Presedintele Basescu ar face cea mai buna miscare sa il propuna prim-ministru pe Ponta. Nu de alta, dar in isteria de a anula orice initiativa a Presedintelui, in vederea fortarii anticipatelor, Ponta ar fi in stare sa se voteze pe sine insusi, impotriva. Vesela tara, veseli populatori!”, scrieIulian Urban pe blogul personal intr-un text publicat luni.

„Daca Ponta va fi numit prim-ministru, ce o sa faca parlamentarii USL [care parca erau in greva?] … o sa voteze impotriva noului guvern ? Pai atunci tara o sa vada ca indiferent cine va fi propus, USL este impotriva la orice, ca se pun de-a curmezisul reformei, ca nu vor sa isi asume guvernarea tarii, ci doar sa preia puterea pentru a ajunge la butoanele borcanului cu miere”, continua Urban.

Totodata, senatorul a amendat reactia lui Ponta dupa ce Boc si-a anuntat demisie. „Din punct de vedere constitutional, s-a facut primul pas catre alegerile anticipate – demisia Guvernului. Mai sunt doi pasi procedurali – respingerea unui nou Guvern de doua ori in termen de 60 de zile, si urmeaza alegerile anticipate”, a declarat, luni, liderul social-democratilor. Urban invoca articolul 89 din Constitutia Romaniei, potrivit caruia „Dupa consultarea presedintilor celor doua Camere si a liderilor grupurilor parlamentare, Presedintele Romaniei poate sa dizolve Parlamentul, daca acesta nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului in termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin doua solicitari de investitura”. Mai exact, explica Urban, daca presedintele nu vrea, Parlamentul nu se dizolva, oricate guverne ar fi respinse la vot: „Ca sa fie obligatorie dizolvarea, cuvantul ‘poate’ nu trebuie sa apara in text. Asta este corecta interpretare juridica a art. 89 din Constitutie”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.