Acasă Politic Bucuresti: Sever Voinescu: Platile prin POSDRU vor fi reluate in martie

Bucuresti: Sever Voinescu: Platile prin POSDRU vor fi reluate in martie

DISTRIBUIȚI

108050 – 20022012 – Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat luni ca platile din fonduri europene prin programul POSDRU vor fi reluate din luna martie. „In ultimele zile s-a tot vorbi de suspendarea fondurilor europene pe POSDRU. Trebuie sa precizam ca nu e vorba de o suspendare, ci de o intrerupere. Diferenta e foarte mare, in sensul ca intreruperea fondurilor europene este o masura destul de des intalnita la nivelul Comisiei Europene si se revine asupra ei imediat ce lucrurile sesizate a fi in neregula se indreapta. Suntem in aceasta situatie a intreruperii si suntem convinsi ca pe parcursul lunii martie platile vor fi reluate”, a declarat Sever Voinescu, dupa sedinta Biroului Permanent National a PDL.

Voinescu a adaugat ca platile vor fi reluate odata ce deficientele constatata de organismele de audit vor fi remediate.

„Suntem convinsi ca pe parcursul lunii martie platile vor fi reluate, am inteles ca cele mai multe dintre masuri sunt implementate si se fac eforturi pentru a implementa masurile cerute de structurile de audit”, a declarat Sever Voinescu.

Comisia Europeana a anuntat ca va emite o decizie de intrerupere a platilor in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) pentru Romania, din cauza unor deficiente in administrare. Statul roman va efectua in continuare plati interne catre beneficiarii care deruleaza proiecte in cadrul POSDRU, dar nu va mai primi rambursari de la Comisia Europeana. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.