Acasă Politic Bucuresti: Ungureanu: “Fara opozitie ideile bune se nasc mai rar”

Bucuresti: Ungureanu: “Fara opozitie ideile bune se nasc mai rar”

DISTRIBUIȚI

107739 – 09022012 –  Premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu si-a prezentat, joi, in fata Parlamentului, principalele puncte ale programului de guvernare si a citit lista cu ministrii propusi.

„Ma prezint cu buna credinta, in fata dvs, pentru a va propune un mod de guvernare onest, transparent si modern, un mod de guvernare pe care fiecare cetatean al Romaniei il merita. Nu am venit sa va spun ca sunt profesor universitar, ca am fost ministru de Externe, sau ca am fost director la SIE. Cred ca toate pozitiile de demnitate nationale si internationala m-au pregatit sa-mi asum aceasta pozitie”, si-a inceput Ungureanu discursul.

„Nu vin in fata dvs, in vremuri grele, sa va fac promisiuni nerealiste. Epoca de prosperitate nu va incepe maine, avem un drum lung de parcurs. Obiectivul nostru este sa consolidam toate semnele bune, sa convertim cresterea economica, din limbajul sec al cifrelor, in vietile oamenilor. Primul mare obiectiv al noului Guvern este consolidarea stabilitatii economice, respectarea acordurilor cu organismele internationale”, a afirmat Ungureanu.

Premierul desemnat a precizat ca „se va discuta despre mariri de pensii si salarii in conditiile in care economia o va permite”.

Printre pasii pe care echipa Ungureanu vrea sa ii parcurga, dupa instalarea la Palatul Victoria, se numara adoptarea euro in ianuarie 2015, scaderea inflatiei, reducerea decalajului de competitivitate a economiei romanesti in raport cu alte state europene.

Despre viziunile politice ale noului Guvern, Ungureanu a mentionat „recastigarea increderii populatiei in partidele politice”.

„Pe plan extern, Romania va urmari linia politicii deja consacrate”, a adaugat Ungureanu, subliniind inca o data dorinta Romaniei de aderare la spatiul Schengen.

„Va solicit astazi votul de incredere dumneavoastra, si prin dumneavoastra a fiecarui cetatean al acestei tari. Ma bazez pe buna credinta a cetatenilor acestei tari, care nu s-au vaitat si nu au renuntat. Esenta regimului de lucru pe care vi-l propun este dialogul cu opozitia, pentru ca fara opozitie ideile bune se nasc mai rar. Va propun dialogul cu societatea, cu Parlamentul. Imi doresc ca parteneri sa-mi fie deopotriva puterea si opozitia. Aceasta intelege guvernul pe care il propun prin democratia increderii. Poate ca nu vor fi intotdeauna vesti bune, poate ca nu vom fi intotdeauna de acord unii cu altii, dar vom fi intotdeauna in dialog. Experienta in diplomatie m-a invatat ca nu exista arma mai puternica decat dialogul”, a continnuat Ungureanu.

„Imi doresc o tara in care copiii nostri sa aiba incredere si de care sa fie mandri”, si-a incheiat discursul premierul desemnat, dupa care a citit lista cu ministrii propusi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.