Acasă Politic Bucureşti: Femeile social-democrate se tem că noul guvern va interzice avortul

Bucureşti: Femeile social-democrate se tem că noul guvern va interzice avortul

DISTRIBUIȚI

107711 – 08022012 –  Rovana Plumb, presedinte al Organizatiei de femei a Partidului Social Democrat, solicita premierului desemnat Mihai Razvan Ungureanu sa precizeze daca guvernul sau isi asuma pozitia si politica impotriva avortului pe care o sustine persoana desemnata ca ministru al Muncii, doamna Claudia Boghicevici. Astfel, in declaratii publice recente, doamna Boghicevici a afirmat: “Un aspect des ignorat, in primul rand de societate, dar care va avea consecinte dezastruoase pentru populatia Romaniei, este problema avortului. … Noi ne dorim sa ne implicam in randul societatii si sa ducem o puternica campanie antiavort” Se va dedica toata atentia si efortul pentru a obtine rezultate cat mai bune, acestei campanii deja alaturandu-i-se biserici, medici, psihologi, profesori, societatea civila, iar impreuna vor marsa impotriva acestui fenomen devastator”. “Am vizionat nenumarate confesiuni ale femeilor care au recurs la acest gest, nu a fost niciuna care sa  nu regrete faptul ca a savarsit un avort! Nu prea mai avem explicatii plauzibile pentru asa zisa sarcina nedorita”. Nu dorim sa intram in polemici indirecte cu doamna Boghicevici pe marginea unei optiuni puternic condamnate de specialisti. Vrem doar sa atragem atentia domnului Ungureanu ca este dator sa le respecte cel putin pe milioanele de femei din Romania traumatizate in perioada comunista, cand interdictia avortului a produs cicatrici psihice adanci si multa suferinta – o suferinta pe care o credeam incheiata odata cu acea epoca. Nominalizarea doamnei Boghicevici ca ministru al Muncii se poate dovedi un ecou al epocii comuniste si al primitivismului in domeniul tratarii femeii.

Daca optiunea – sustinuta public si oficial, din postura de deputat – a doamnei Boghicevici nu este impartasita si de premierul desemnat, atunci doamna deputat este incompatibila cu functia pentru care a fost propusa, o functie decisiva pentru politicile sociale promovate de cabinet.

OFSD se opune fata de desemnarea ca ministru al Muncii a unei persoane care doreste interzicerea avortului si ar avea astfel posibilitatea sa impuna sau sa promoveze o astfel de politica, prin intermediul deciziei guvernamentale si fondurilor publice. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.