Acasă Politic Deva: Consilier juridic de la ITM Hunedoara, arestat pentru luare de mita

Deva: Consilier juridic de la ITM Hunedoara, arestat pentru luare de mita

DISTRIBUIȚI

107936 – 15022012 – În baza informaţiilor obţinute la nivelul Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Hunedoara, Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a început urmărirea penală faţă de un consilier juridic în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara – Deva pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus reţinerea acestuia şi au solicitat, totodată, instanţei de judecată arestarea preventivă a sa. Astăzi, magistraţii Tribunalului Hunedoara au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, s-a reţinut că, în perioada 2010 – ianuarie 2012, inculpatul a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 800 lei în scopul de a nu-i transmite în debit la Administraţia Finanţelor Publice un proces verbal de contravenţie pe care inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara îl încheiaseră la societatea respectivă.

De asemenea, în luna ianuarie 2012, în baza unei înţelegeri prealabile cu administratorul unei societăţi comerciale (care fusese amendată de către I.T.M.), inculpatul a „instruit” 3 martori referitor la conţinutul declaraţiilor ce urmau a fi date în faţa instanţei de judecată.

În urma probelor administrate, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Hunedoara, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, au efectuat două percheziţii, la biroul şi la domiciliul consilierului juridic din mun. Hunedoara, de unde au fost ridicate mai multe calculatoare. În urma percheziţiei informatice, s-a constatat că inculpatul redactase mai multe acţiuni în instanţa civilă în vederea anulării proceselor verbale de contravenţie încheiate de către inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.

Totodată, de la domiciliul inculpatului au fost ridicate, în original, mai multe procese verbale de contravenţie aplicate de către Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara unor societăţi comerciale, care nu fuseseră transmise la administraţiile financiare în vederea executării acestora. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.