Acasă Politic Drobeta Turnu Severin – Zeci de persoane aduse la audieri pentru un...

Drobeta Turnu Severin – Zeci de persoane aduse la audieri pentru un prejudiciu de peste 20 milioane de euro

DISTRIBUIȚI

108198 – 26022012 – Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Biroul Teritorial Mehedinţi  efectueaza duminica 30 de percheziţii domiciliare – 13 în localitatea Strehaia, 9 în judetul Hunedoara, 4 în municipiul Cluj-Napoca, 3 în municipiul Timişoara şi una în judetul Argeş, in vederea destructurarii unui grup infractional organizat, constituit din 34 de persoane, specializat in săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscala şi spalare de bani  Potrivit procurorilor, liderii gruparii, Gheorghe Mihai si  Ion Mihai, au identificat 50 de societăţi comerciale, având cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, in schimbul unui comision de 10%,  au emis facturi fiscale 

 pentru operatiuni comerciale fictive, de livrare mărfuri sau prestare servicii, in scopul diminuarii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat.

        Membrii gruparii au infiintat in acest scop cinci societati comerciale, de tip “fantoma“, cu sediul in localitatea Strehaia, acestea acumuland debite substantiale catre bugetul de stat, constand in TVA si impozit pe profit, datorat  urmare a activitatii infractionale.

        Sumele de bani reprezentand contravaloarea acestor operatiuni erau achitate in conturile societăţilor comerciale controlate de învinuiţi, deschise la diverse unitati bancare, de unde erau ridicate imediat in numerar si impartite intre membrii gruparii. Numai pentru cinci dintre societatile comerciale atrase de invinuiti s-au facturat marfuri si servicii în valoare totala de 26.400.000 lei (6 milioane de euro), sumă ridicată in numerar de Ion Mihai si Fănel Daniel Mihai, cu consecinta prejudicierii  bugetului de stat cu suma de 2.400.000 de euro. Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este estimat până la acest moment la 20.000.000 de euro.

        La sediul D.I.I.C.O.T. Mehedinţi au fost conduse pentru audieri 34 de persoane, urmand ca dupa finalizarera audierilor sa fie formulate propunerile legale. Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Mehedinţi, BCCO Craiova şi lucrători din cadrul IJJ Craiova şi IJJ Mehedinţi. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.