Acasă Politic Madrid: Proteste de mare amploare in Spania

Madrid: Proteste de mare amploare in Spania

DISTRIBUIȚI

108045 – 20022012 – Proteste de mare amploare impotriva masurilor de austeritate luate de autoritati s-au desfasurat duminica in Spania. Au avut loc proteste in 57 de orase din Spania, potrivit El Pais, care subliniaza ca acestea s-au desfasurat in mod pasnic, spre deosebire de violentele care au avut loc in Grecia.

La Madrid au iesit in strada aproape 50.000 de persoane, iar organizatorii sustin ca in toata tara au participat la mitinguri peste 400.000 de oameni. O parte dintre liderii sindicali a cerut declansarea grevei generale.

Legea reformei in domeniul muncii prevede mai multa flexibilitate pentru angajatori si reduce compensatiile primite de muncitorii disponibilizati, in conditiile in care Spania este tara cu cea mai ridicata rata a somajului, de 23%, situatia cea mai grava fiind in randul tinerilor.

Spania are cea mai mare rata a somajului din UE si o piata a creditarilor in prabusire si in urmatorii doi ani este posibil ca economia sa intre in colaps, contractandu-se cu 1,7% in 2012 si inca 0,3% in 2013, potrivit FMI. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.