Acasă Politic Mama Andreei Paul Vass, data pe mana procurorilor

Mama Andreei Paul Vass, data pe mana procurorilor

DISTRIBUIȚI

107720 – 08022012 –  Mama Andreei Paul Vass este in vizorul Agentiei Nationale de Integritate (ANI) pentru conflict de interese. Inspectorii ANI sustin ca Marioara Vass, consilier local al comunei Bobota din judetul Salaj, a incheiat contracte intre firma sa si doua scoli.

Marioara Vass, in calitate de consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Bobota, a incalcat dispozitiile legale referitoare la conflictul de interese in materie administrativa si penala, intrucat a incheiat un numar de doua contracte in valoare de 21.180 lei, intre S.C. Mavas M&G S.R.L. (societate in cadrul careia ea detine calitatile de administrator si asociat unic) si doua unitati de invatamant prescolar, finantarea acestor contracte fiind asigurata din bugetul initial al Comunei Bobota pe anul 2010, acesta fiind suplimentat ulterior, potrivit unui comunicat al ANI.

Marioara Vass a participat, in calitate de consilier local, atat la procesul de decizie privind adoptarea bugetului local pe anul 2010, cat si la suplimentarea ulterioara a acestuia. Avand in vedere cele de mai sus, ANI a dispus urmatoarele masuri: sesizarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj cu privire la posibila savarsire de catre Matioara Vass, Consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Bobota, judetul Salaj, a infractiunii de conflict de interese, prevazuta si pedepsita de art. 2531 din Codul Penal al Romaniei; initierea demersurilor prevazute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.

Informatia furnizata de ANI vine dupa ce marti seara Andrea Paul Vass a refuzat nominalzarea sa pentru postul de ministru al Economiei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.