Acasă Politic Nairobi: Ministrul Borbély prezidează Comitetul Plenar al Consiliului de Guvernare al UNEP

Nairobi: Ministrul Borbély prezidează Comitetul Plenar al Consiliului de Guvernare al UNEP

DISTRIBUIȚI

108081 – 21022012 – În perioada 20-22 februarie 2012, la Nairobi, la sediul Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) are loc cea de-a XII-a Sesiune Specială a Consiliului de Guvernare al Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP). Aceasta se profilează ca un eveniment cu o puternică încărcătură politică, unde miniştri ai mediului din toată lumea vor putea cristaliza contribuţia UNEP şi a pilonului de mediu la rezultatele Conferinţei ONU privind Dezvoltarea Durabilă („Rio+20”), din iunie 2012, la Rio de Janeiro, la care participarea va fi la cel mai înalt nivel politic.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a fost ales, ca reprezentant al Grupului Est-European, vicepreşedinte al Consiliului de Guvernare UNEP (GC UNEP), iar la prima şedinţă a Biroului Consiliului de Guvernare a fost desemnat preşedinte al Comitetului Plenar al GC UNEP, având un rol decizional în procesul de pregătire a rezultatelor actualei Sesiuni Speciale ale Consiliului de Guvernare UNEP.

În calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului de Guvernare UNEP, ministrul Borbély a deschis lucrările sesiunii Comitetului Plenar, declarând că respectarea timpului alocat este esenţială în finalizarea tuturor celor şapte capitole de decizii care fac obiectul dezbaterilor Comitetului Plenar.

Ministrul László Borbély a declarat că această reuniune este foarte importantă din punct de vedere al pregătirii Rio+20, susţinând foarte mult să se finaliezeze decizia privind Cadrul Decenal al Programelor pe 10 ani privind Consumul şi Producţia Durabile, care va constitui un input important pentru Conferinţa Rio+20.

Tot ieri, în cadrul lucrărilor Consiliului de Guvernare a fost lansat documentul de sinteză al celui de-al cincilea raport privind „Perspectiva Globală de Mediu” (Global Environment Outlook – GEO-5) , destinat factorilor de decizie politică. Raportul GEO-5, cuprinzând şi principalele recomandări pentru acţiunile va fi publicat în mai 2012 şi va fi disponibil pentru comitetul pregătitor al Conferinţei ONU privind Dezvoltarea Durabilă (Conferinţa „Rio+20). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.