Acasă Politic Sevilla: Romanii din Spania se plang de taxele consulare prea mari

Sevilla: Romanii din Spania se plang de taxele consulare prea mari

DISTRIBUIȚI

108088 – 21022012 – Senatorul pentru Europa şi Asia, Viorel Badea, a efectuat, în perioada 17-19 februarie 2012, o vizită de lucru în Regatul Spaniei. Pe agenda vizitei s-au aflat întrevederi cu reprezentanţi ai comunităţilor de români din Sevilla şi Huelva, vizita la o fermă unde lucrează peste 200 de românce, precum şi participarea la Sfânta Liturghie oficiată la Parohia “Sfântul Dimitrie Basarabov” din Sevilla, transmite Romanian Global News.

Cu acest prilej, românii prezenţi la întâlniri au prezentat principalele proiecte pe care doresc să le implementeze în beneficiul comunităţilor de români din regiune, precum şi o parte din probleme cu care se confruntă, cum ar fi: cuantumul prea ridicat al taxelor consulare şi o informare insuficientă a cetăţenilor români asupra drepturilor pe care le au pe teritoriul Spaniei.

În urma discuţiilor şi consultărilor avute cu românii rezidenţi în zonele vizitate, Badea a propus celor prezenţi organizarea unei întâlniri între reprezentanţi ai comunităţilor româneşti şi autorităţile locale. Această întâlnire are ca scop facilitarea dialogului cu autorităţile, precum şi o participare mai activă a membrilor comunităţii româneşti la viaţa socială şi politică din zonele de rezidenţă. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.