Acasă Politic Sighisoara, din nou in finala pentru Premiul Europei

Sighisoara, din nou in finala pentru Premiul Europei

DISTRIBUIȚI

108044 – 20022012 – Municipiul Sighişoara a intrat, pentru a doua oară, în finala competiţiei pentru Premiul Europei, cea mai înaltă distincţie acordată de Consiliul Europei unei comunităţi locale. ”Preşedintele subcomisiei Premiul Europei ne-a adresat o scrisoare prin care felicită Sighişoara pentru calitatea şi complexitatea documentaţiei depuse la sfârşitul anului trecut, în baza căreia s-a luat decizia selectării noastre printre finaliştii ediţiei 2012 a competiţiei”, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Primăriei Sighişoara, Anca Silvia Raţiu, care a precizat că Premiul Europei este singura distincţie europeană care-i lipseşte oraşului, potrivit Administratie.ro.

Aceasta a arătat că în anii anteriori Consiliul Europei a răsplătit activitatea desfăşurată de Sighişoara în slujba ideilor europene, acordându-i Diploma de Onoare, Drapelul Consiliului Europei şi Placheta de Onoare, iar în 2011 Sighişoara s-a clasat a doua în competiţia pentru Premiul Europei. Sighişoara deţine şi distincţia ”Perla medievală a României”, acordată de Comitetul elveţian de turism la Lugano în anul 2009.

În competiţia pentru Premiul Europei Sighişoara a fost selectată alături de alte patru oraşe europene, două din Germania, unul din Italia şi unul din Polonia. ”De altfel, rezultatul obţinut anul trecut, la prima noastră participare în cursa pentru Premiul Europei, a fost extrem de încurajator, arătându-ne că munca Primăriei nu a fost zadarnică şi dându-ne, în acelaşi timp, imboldul de a continua să facem lucrurile bune pentru care am ajuns printre cei mai buni din Europa. Având în vedere faptul că Sighişoara este singura localitate din România ajunsă în această etapă a competiţiei, mizăm pe susţinerea eficientă a tuturor europarlamentarilor noştri la luarea deciziei finale”, a mai arătat Raţiu. Reprezentanta municipalităţii şi-a exprimat încrederea că Sighişoara se va afla pe podiumul Premiului Europei 2012. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.