Acasă Politic Sofia: Cod rosu de inundatii in partea sudica a Bulgariei

Sofia: Cod rosu de inundatii in partea sudica a Bulgariei

DISTRIBUIȚI

107682 – 07022012 –  In Bulgaria, nivelul alertei a fost ridicat pana la cod rosu in districtele sudice Haskovo si Smolian, dupa inundatiile masive de luni, potrivit Novinite.

Cea mai dramatica situatie se inregistreaza pe teritoriul districtului Haskovo. Inundatiile au avut loc dupa ce a cedat barajul de langa satul Biser, care a fost inconjurat imediat de ape. Cel putin opt persoane si-au pierdut viata. Si localitatea Harmanli a fost inundata.

Marti dimineata, autoritatile au recurs la evacuarea controlata a apei din rezervorul Oreshetz, de teama unei noi tragedii. Operatiuni similare se desfasoara si la alte baraje care au atins cota maxima. Specialistii avertizeaza ca mai multe rauri vor atinge sau chiar depasi cota de inundatie.

In plus, conditiile meteo se vor inrautati pe parcursul zilei de marti, si in Haskovo se asteapta ninsori masive.

Mai multe rute feroviare sunt complet inchise, la fel ca si cateva drumuri importante din cele doua districte, unde interventiile s-au desfasurat, luni, doar cu ajutorul elicopterelor.

In Svilengrad, situatia este dificila, 75 de persoane fiind evacuate pana marti dimineata.

Pe aproape intregul teritoriu al Bulgariei este in vigoare si un cod portocaliu de ger. In urmatoarele zile sunt asteptate noi ninsori abundente si vanturi puternice. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.