Acasă Politic Strasbourg: Doi europarlamentari cer est-europenilor sa boicoteze produsele olandeze

Strasbourg: Doi europarlamentari cer est-europenilor sa boicoteze produsele olandeze

DISTRIBUIȚI

108001 – 17022012 – Eurodeputatul PDL Sebastian Bodu si seful delegatiei poloneze din PPE, Jacek Saryusz-Wolski, au adresat o scrisoare deschisa est-europenilor prin care le cer sa boicoteze produsele olandeze in urma aparitiei site-ului antiimigratie al Partidului Libertatii.

Mai exact, Bodu si Saryusz-Wolski considera ca Guvernul olandez trebuie sa primeasca un mesaj foarte clar din partea celor 100 de milioane de cetateni europeni care au exact aceleasi drepturi precum cei olandezi, se arata in scrisoarea celor doi, citata de Ziare.com.

„Un partid radical din Olanda a reusit, insa, sa ne aminteasca faptul ca extremismul si discriminarea pe baza de cetatenie nu au murit in Europa anului 2012, ba chiar sunt din ce in ce mai virulente si acceptate la nivelul unui Guvern european. Am auzit de la acest partid de extrema dreapta ca est-europenii sunt infractori, ca sunt direct raspunzatori pentru cresterea criminalitatii in Olanda, ca fiecare cetatean olandez ar trebui sa se planga daca si-a pierdut locul de munca in favoarea unui nou venit in UE si, in general, daca a fost deranjat de noii cetateni ai Europei, sositi odata cu anul 2004. Facem astfel apel la boicotarea tuturor produselor olandeze in toate cele 12 state ale UE devenite membre dupa 2004. Va incurajam sa verificati intotdeauna provenienta produselor pe care le cumparati. Putem trai fara ele, mai ales ca altele, la fel de bune, sunt disponibile oricand. Iata cateva din principalele produse olandeze pe care va invitam sa le ignorati pana cand acest partid va fi izolat politic: Shell, Heineken, Dove, TNT, Amstel, Lipton, Rexona, Knorr, Axe, Wolters Kluwer, Tom Tom si lista ramane deschisa. In acest fel poate reusim si o implicare a companiilor care produc si vand aceste produse in rezolvarea acestei probleme, implicare care ar fi trebuit, in mod normal, sa intervina de la primele derapaje”, considera cei doi eurodeputati.

„Un boicot al produselor olandeze venit din partea a 100 de milioane de consumatori este raspunsul potrivit pentru extremismul promovat de Olanda si va transmite un mesaj clar catre Guvernul sau ca nu suntem cetateni de mana a doua si, mai mult, ca noi contam. Daca olandezii nu ne vor pe noi, nici noi nu vrem produsele lor”, mai scriu cei doi europarlamentari. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.