Acasă Politic Strasbourg: Renate Weber cere Comisiei Europene o pozitie ferma impotriva rasismului si...

Strasbourg: Renate Weber cere Comisiei Europene o pozitie ferma impotriva rasismului si xenofobiei din Olanda

DISTRIBUIȚI

107857 – 13022012 – „Sunt socata si indignata de aparitia site-ului Partidului Libertatii din Olanda care invita oamenii sa posteze reclamatii despre muncitorii din tarile Europei Centrale si de Est. Si nu vorbesc doar in numele meu, in calitate de deputata de Romania in Parlamentul European si vice-presedinta a Intergrupului Anti-Rasism si pentru Diversitate a Parlamentului European, ci, de asemenea, in numele multora dintre concetatenii mei romani care m-au contactat in aceste ultimele zile – si care, probabil, v-au contactat si in mod direct”. Acesta este mesajul transmis de eurodeputata Renate Weber (PNL, ALDE) catre presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si vicepresedinta CE, Viviane Reding, comisara pentru drepturi fundamentale, precum si catre premierul Olandei, Mark Rutte.

„Apreciem reactia energica a doamnei comisar Reding la initiativa flagrant discriminatorie a PVV si speram ca aceasta prima declaratie va fi urmata curand de actiune. Avem datoria de a apara valorile fundamentale si principiile Uniunii Europene si – concomitent cu faptul ca cetatenii, mass-media si societatea civila din Olanda ar trebui sa respinga puternic, din interior, asemenea acte rasiste si xenofobe – si Comisia ar trebui sa adopte o pozitie la fel de ferma si sa demonstreze ca astfel de initiative sunt inacceptabile. Prin urmare, atat eu, cat si concetatenii mei am dori sa aflam care sunt pasii urmatori pe care i-a intreprins sau pe care intentioneaza sa ii intreprinda Comisia in legatura cu acest subiect?” – intreaba eurodeputata Renate Weber, coordonatoare din partea grupului ALDE in Comisia de libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) a PE, in scrisoarea trimisa astazi Comisiei Europene.

De asemenea, Renate Weber ii solicita premierului Olandei, Mark Rutte si intregului sau Cabinet, sa adopte o pozitie publica in legatura cu initiativa PVV, in sensul de a respinge acesta si orice alt act discriminatoriu:

„Atat timp cat Guvernul dumneavoastra accepta inca sprijinul PVV in Parlament, sprijina implicit si complice aceasta actiune rasista si xenofoba” – ii transmite Renate Weber premierului Rutte, prin intermediul scrisorii trimise astazi, care se incheie cu un apel:

„Noi toti, indiferent de unde traim in Europa sau de cetatenia inscrisa in pasaport, trebuie sa fim uniti si sa demonstram ca aceasta criza economica – cu care ne confruntam cu totii – nu ne dezbina ci, dimpotriva, ne uneste”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.