Acasă Politic Alba Iulia: Viceprimarul Hunedoarei, trimis in judecata pentru abuz in serviciu si...

Alba Iulia: Viceprimarul Hunedoarei, trimis in judecata pentru abuz in serviciu si conflict de interese

DISTRIBUIȚI

109103 – 28032012 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a lui Nicolae Robert Dan, viceprimar al municipiului Hunedoara, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi conflict de interese, ambele în formă continuată (câte 254 acte materiale).

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada august 2008 – iunie 2011, Nicolae Robert Dan, în calitate de viceprimar al municipiului Hunedoara, prevalându-se de funcţia sa, a dispus fără drept ca primăria să efectueze achiziţii publice de la S.C. Motel Boş S.R.L. şi S.C. Edar Comdivers S.R.L., societăţi deţinute de soţia şi de soacra lui. Ca urmare a efectuării, în mod nelegal, de plăţi către cele două firme, a fost cauzată o pagubă de 108.351,42 lei bugetului primăriei, sumă care reprezintă avantajate patrimoniale pentru cele două firme.

În exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de viceprimar al municipiului Hunedoara, Nicolae Robert Dan a îndeplinit acte şi a participat la luarea deciziilor prin care s-a realizat direct un folos material pentru soţia şi soacra sa, asociate şi administratore unice ale Motel Boş Hunedoara, respectiv Edar Comdivers, deoarece în baza actelor şi deciziilor la care a luat parte inculpatul, cele două firme au desfăşurat operaţiuni comerciale cu Primăria Municipiului Hunedoara, încasând sume de bani din bugetul acesteia.

În vederea recuperării prejudiciului, s-a instituit sechestrul asigurător, până la concurenţa sumei de 108.351,42 lei, asupra unui imobil aparţinând lui Dan Nicolae Robert.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Alba Iulia. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.