Acasă Politic Belgrad: Diplomati americani in vizita la romanii din Timoc

Belgrad: Diplomati americani in vizita la romanii din Timoc

DISTRIBUIȚI

108652 – 12032012 – O delegaţie Ambasadei SUA în frunte cu Sean Greenley din departamentul politic al Ambasadei a vizitat oraşul Bor şi a discutat cu preşedintele Partiei Democrate a Rumanilor din Serbia, Predrag Balaşevic, se arata intr-un comunicat citat de Romanian Global News.

Scopul vizitei a domnului Sean Greenley a fost o informare detaliată despre situaţia în care se gaseşte comunitatea româneacă/vlahă dîn Serbia.

            Predrag Balašević l-a informat despre situaţia dificilă în care se gaseşte comunitatea românească/vlahă în Serbia.Comunitatea românească încă nu are posibilitatea învaţării limbii materne în şcoli, nu are mass media în limba română.De asemenea, Balasevic l-a inştiinţat şi despre presiunile la care au fost supuşi românii/vlahii care s-au înscris pe listele electorale separate pentru alegerile Consiliului Naţional şi care au susţinut lista domnului Balaşevic.

L-a informat despre influenţa şi presiunea partidelor majoritare sărbeşti care şi-au infiltrat mebrii lor în Consiliul pe care astăzi îl controlează în totalitate şi care au fraudat acele alegeri cu ajutorul Ministerului pentru Drepturile Omului şi Minorităţilor. PDRS şi-a exprimat poziţia publică în legatură cu ilegalitatea şi nelegitimitatea acestui Consiliu Naţional având în vedere felul în care a câştigat majoritatea la alegerile care au avut loc în 2010,ca şi  pentru deciziile scandaloase şi fără temei ştiinţific legate de standardizarea limbii vlahe.
În acest fel conducerea Consiliului Naţional Vlah si cei care deţin majoritatea în acest Consiliu au prejudiciat în mod serios imaginea Serbiei atât în ţară cât şi pe plan internaţional şi au pus sub semnul întrebării seriozitatea anumitor instituţii sărbeşti.

Sean Greenley a promis ca Ambasada SUA va urmari foarte atent poziţia romanilor/vlahilor în Serbia şi va continua comunicarea şi colaborarea dintre această instituţie şi comunitatea română/vlahă. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.